Jan en Corné de Bruijn winnen wedvlucht vanuit Cahors

“Trotse winnaars Cahors Jan en Corné de Bruijn” Foto: Corina de Bruijn

Afgelopen weekend werd er maar 1 wedvlucht vanuit het Zuid Franse Cahors gehouden. Alle andere wedvluchten werden door de slecht voorspelde weersomstandigheden afgelast. Ook de overnacht wedvlucht vanuit Cahors kon pas op zondagmiddag 13.30 uur worden gelost. Het werd een mooi concours met de duiven in vorm op het eerste plan. Maandagochtend om 08.25.57 uur werd de eerste duif in onze omgeving geklokt door de combinatie Jan en Corné de Bruijn. Snel gemeld bleek het om de eerste prijs te gaan en met een klassering op de 12e plek tegen 3632 duiven mag je van een geweldig resultaat spreken.

Voor de overwinning zorgde de geschelpte driejarige duivin 2016-3619066. Verleden jaar al een 12e prijs op Bordeaux en een 3e prijs op Agen. Dit seizoen raak met een 2e prijs op Agen en nu de eerste prijs op Cahors. De winnende duivin is gekweekt uit een duif van Jan Polder, Middelharnis en een duivin met soort van Broersma uit Roodenschool en clubgenoot Gerard de Rooij.

Liefhebbers van de verre afstanden Jan en Corné kregen de duiven dit seizoen goed naar huis, met een vroege prijs op nationaal Barcelona, is het nu de kroon op een mooi seizoen. Jan en Corné proficiat met jullie overwinning


Uitslag wedvlucht Cahors

PV De Eendracht 44 duiven:
1-3-6-8-11-15 Comb. de Bruijn, 2-4-9-12 Chr. den Braber, 5-10-14 Comb. Maas, 7 M. Ossenblok, 13 Comb. de Rooij.

PV De Snelpost 3 duiven:
1. C.Snepvangers

Geef een reactie