Marathon Kampioenen 2021 (met verslag)

Duifkampioen:

Duifkampioen marathon is geworden Piet Maas met de 2018-1171432

Prestaties van de duifkampioen“432” met de volgende prijzen:
98e prijs op Issoudun
13e prijs Montlucon
3e prijs La Souterraine
5e prijs Argenton

Ook de tweede duifkampioen is van Piet Maas met de 2017-1352406.
Deze doffer speelde onder andere de 1e prijs op Argenton in onze vereniging en CC Westhoek en de 7e prijs in rayon 2.

Bij de kampioenschappen in de Eendracht was Piet 2e onaangewezen dagfondkampioen en bij de duifkampioenen derde en vijfde kampioen met bovengenoemde duiven.        

3e duifkampoen eendaagse fond  was Kees van Zundert.
Een klein hok met duiven, groot in zijn daden.


Toekomstbokaal:

Toekomstbokaal is in 2019 gewonnen door Frans Damen en dit jaar door Jordi Damen. De toekomstbokaal wordt vervlogen over de jonge duiven vluchten Pontoise, Melun, Melun en Chateaudun. Frans werd in het eindklassement tweede. Frans en Jordi Damen hadden een mooi seizoen met de jonge duiven uitmondend in het 9e kampioenschap vitesse over geheel Nederland. Op Pontoise begonnen ze met de derde prijs, op Melun met de zesde prijs en weer Melun de tweede prijs en op Chateaudun de 11e prijs. Op Morlincourt jonge duiven op 21 augustus werden de eerste twee prijzen verdiend. Daarbij werden ook de twee eerste prijzen verdiend in het rayon tegen 3300 duiven.


Jan v/d Enden bokaal:

Jan van de Enden bokaal, werd in 2019 gewonnen door Johan Maas en nu weer is de beker verdiend door Johan Maas

-Jan van den Enden is denk ik de langst mogelijke bestuurder geweest van de Eendracht.

-Meer dan 40 jaar was Jan bestuurder van de Eendracht, de combinatie Etten-Leur en afgevaardigde naar velerlei  overlegmomenten. Jan was een stille kracht die dag en nacht klaarstond voor de Eendracht. Vooral samen met Jan Haast was het ideaal koppel voor de vereniging. Soms een eigenwijs bestuurder maar met het hart op de goede plek.  Ook op duivensportgebied wilde hij eerste viool spelen. Vooral de laatste jaren in combinatie met zijn kleinzoon Koen genoot hij volop van de successen. Na het overlijden van Jan op 5 april 2013 hebben wij toen als  marathoncommissie besloten de Jan van de Enden wisselbokaal te laten vervliegen om hem zo te blijven gedenken. Jan zijn favoriete spel  was uiteindelijk de overnachtfond  en de bokaal wordt vervlogen over de vluchten  St. Vincent, Bordeaux, en Agen. Zoals ik al zei in 2019 is hij gewonnen door Johan Maas en dit jaar door Johan Maas met de 1e prijs van St.Vincent, 25e prijs van Bordeaux en de 6e prijs op Agen


Rini Riemens bokaal:

Rini Riemens bokaal , verleden jaar gewonnen door Piet Maas en nu weer door Piet Maas

Rini was mister Eendracht.
-Hij werd voorzitter in de 70er jaren en onder zijn bezielende leiding en doortastendheid zijn wij waar we nu zijn in dit mooie duivenlokaal.
-Rinie was de architect van de 2 lokalen . Ook in zijn voorzitterschap laveerde hij op zijn manier in rustig vaarwater.
-Altijd aanwezig en voor iedereen een woordje.  Hij leidde de vergaderingen vlekkeloos. Veelal makend van nieuwe plannen samen met Harrie Schouenberg.
-Met  dankbaarheid en in gedachtenis wilden wij een wisselbeker hebben om ieder jaar stil te staan bij onze oud ere voorzitter Rini Riemens.
-Dit jaar over de vluchten Issoudun, Argenton, La Souterraine en Montlucon met de twee bovenste van de poulebrief.

Piet had twee geweldige duiven die voor dit kampioenschap zorgden. De duiven 406 en 432 maakten het winnen van deze troffee mogelijk.


Marathon kampioenen 2021

1ste Corné van Rijen, 2de Kees Hellemons en op de derde plaats Ries Rommens.

1ste Corné van Rijen
2de Kees Hellemons
3de Ries Rommens

Geef een reactie