Welkom op de website van: PV de Eendracht, Etten-Leur

*Uitslagen en standen op de site zijn niet bindend voor de vereniging en ten alle tijde onder voorbehoud!

Weeronline.nl - Meer weer in Amsterdam

Rini Riemens bokaal, verleden jaar gewonnen door Ries van Zundert, nu gewonnen door Piet Maas.


Rini was mister Eendracht. Hij werd voorzitter in de 70er jaren en onder zijn bezielende leiding en doortastendheid zijn wij waar we nu zijn in dit mooie duivenlokaal. Rinie was de architect van de 2 lokalen. Ook in zijn voorzitterschap laveerde hij op zijn manier in rustig vaarwater. Altijd aanwezig en voor iedereen een woordje. Hij leidde de vergaderingen vlekkeloos. Veelal makend van nieuwe plannen samen met Harrie Schouenberg.

Met dankbaarheid en in gedachtenis wilden wij een wisselbeker hebben om ieder jaar stil te staan bij onze oud ere voorzitter Rini Riemens.


Dit jaar over de vluchten Issoudun, Argenton, La Souterraine en Limoges met de twee bovenste van de poulebrief.

De beker werd gewonnen door twee duiven van Piet Maas

Beide duiven speelden vier maal prijs:

2015-1786442 Issodun 3e prijs Argenton 16e prijs, La Souterraine 2e prijs, Limoges 3e prijs

2013-1323145 Issodun 9e prijs Argenton 23e prijs La Souterraine 40e prijs Limoges 6e prijs

Jan van de Enden bokaal gewonnen door: Corné de Bruijn


Corné, onze gouden kracht, is de man van de website, helpt aan de bar tijdens de bingo’s en in het vliegseizoen en een gouden duo met de verzorging van de fondduiven.


Jan van den Enden is denk ik de langst mogelijke bestuurder geweest van de Eendracht. Meer dan 40 jaar was Jan bestuurder van de Eendracht, de combinatie Etten-leur en afgevaardigde naar velerlei overlegmomenten. Jan was een stille kracht die dag en nacht klaarstond voor de Eendracht. Vooral samen met Jan Haast was het ideaal koppel voor de vereniging. Soms een eigenwijs bestuurder maar met het hart op de goede plek. Ook op duivensportgebied wilde hij eerste viool spelen. Vooral de laatste jaren in combinatie met zijn kleinzoon Koen genoot hij volop van de successen.

Na het overlijden van Jan op 5 april 2013 hebben wij als marathoncommissie besloten een Jan van de Enden bokaal te laten vervliegen om hem zo te blijven gedenken.

Jan zijn favoriete spel was uiteindelijk de overnachtfond en de bokaal wordt vervlogen over de vluchten St. Vincent, Bergerac, Dax en Bordeaux.


Verleden jaar is hij gewonnen door Barry Nijssen en dit jaar door Corné de Bruijn met de 10e prijs van St.Vincent, 8e prijs van Bergerac, 5e prijs van Dax en de 13e prijs op Bordeaux.

Toekomstbokaal verleden jaar gewonnen door Piet Heeren en dit jaar door onze marathonkampioen Frans Damen.


De man van de winnaar toekomstbokaal had zijn getekende jonge duiven het beste op de jonge duivenvluchten Creil, Fontenay sur Eure, Orleans en Orleans met de volgende resultaten:6e, 50e, 98e en 11e prijs. Een prima prestatie

Duifkampioen marathon is evenals in 2016 geworden Piet Maas met de 2015-1786442.


Ook duifkampioen bij de Eendracht en deze doffer werd 3e eendaagse fond kampioen van Nederland. Ook werd Piet 2e en 3e duifkampioen bij de marathon.


Prestaties van de kampioenduif “442” met de volgende prijzen:

3e prijs op Issodun

16e prijs Argenton

2e prijs La Souterraine

3e prijs Limoges.

| PV de Eendracht, Concordialaan 208, 4871 ZD Etten-Leur "ingang via Sportparkstraat"  | Telefoon: 06-26313804

© PV de Eendracht , 2019

Deze website is samengesteld door: Corné de Bruijn