Concordialaan 208, 4871 ZD Etten-Leur. ( LET OP: Ingang via Sportparkstraat ) 06-26313804

Uitslagen en standen op de site zijn niet bindend voor de vereniging en ten alle tijde onder voorbehoud!

Rini Riemens bokaal, verleden jaar gewonnen door Ries van Zundert, nu gewonnen door Piet Maas.


Rini was mister Eendracht. Hij werd voorzitter in de 70er jaren en onder zijn bezielende leiding en doortastendheid zijn wij waar we nu zijn in dit mooie duivenlokaal. Rinie was de architect van de 2 lokalen. Ook in zijn voorzitterschap laveerde hij op zijn manier in rustig vaarwater. Altijd aanwezig en voor iedereen een woordje. Hij leidde de vergaderingen vlekkeloos. Veelal makend van nieuwe plannen samen met Harrie Schouenberg.

Met dankbaarheid en in gedachtenis wilden wij een wisselbeker hebben om ieder jaar stil te staan bij onze oud ere voorzitter Rini Riemens.


Dit jaar over de vluchten Issoudun, Argenton, La Souterraine en Limoges met de twee bovenste van de poulebrief.

De beker werd gewonnen door twee duiven van Piet Maas

Beide duiven speelden vier maal prijs:

2015-1786442 Issodun 3e prijs Argenton 16e prijs, La Souterraine 2e prijs, Limoges 3e prijs

2013-1323145 Issodun 9e prijs Argenton 23e prijs La Souterraine 40e prijs Limoges 6e prijs

Jan van de Enden bokaal gewonnen door: Corné de Bruijn


Corné, onze gouden kracht, is de man van de website, helpt aan de bar tijdens de bingo’s en in het vliegseizoen en een gouden duo met de verzorging van de fondduiven.


Jan van den Enden is denk ik de langst mogelijke bestuurder geweest van de Eendracht. Meer dan 40 jaar was Jan bestuurder van de Eendracht, de combinatie Etten-leur en afgevaardigde naar velerlei overlegmomenten. Jan was een stille kracht die dag en nacht klaarstond voor de Eendracht. Vooral samen met Jan Haast was het ideaal koppel voor de vereniging. Soms een eigenwijs bestuurder maar met het hart op de goede plek. Ook op duivensportgebied wilde hij eerste viool spelen. Vooral de laatste jaren in combinatie met zijn kleinzoon Koen genoot hij volop van de successen.

Na het overlijden van Jan op 5 april 2013 hebben wij als marathoncommissie besloten een Jan van de Enden bokaal te laten vervliegen om hem zo te blijven gedenken.


Jan zijn favoriete spel was uiteindelijk de overnachtfond en de bokaal wordt vervlogen over de vluchten St. Vincent, Bergerac, Dax en Bordeaux.


Verleden jaar is hij gewonnen door Barry Nijssen en dit jaar door Corné de Bruijn met de 10e prijs van St.Vincent, 8e prijs van Bergerac, 5e prijs van Dax en de 13e prijs op Bordeaux.

Toekomstbokaal verleden jaar gewonnen door Piet Heeren en dit jaar door onze marathonkampioen Frans Damen.


De man van de winnaar toekomstbokaal had zijn getekende jonge duiven het beste op de jonge duivenvluchten Creil, Fontenay sur Eure, Orleans en Orleans met de volgende resultaten:6e, 50e, 98e en 11e prijs. Een prima prestatie

Duifkampioen marathon is evenals in 2016 geworden Piet Maas met de 2015-1786442.


Ook duifkampioen bij de Eendracht en deze doffer werd 3e eendaagse fond kampioen van Nederland. Ook werd Piet 2e en 3e duifkampioen bij de marathon.


Prestaties van de kampioenduif “442” met de volgende prijzen:

3e prijs op Issodun

16e prijs Argenton

2e prijs La Souterraine

3e prijs Limoges.

Jubilaressen:

Gerard de Rooij is vanaf 1990 lid van De Eendracht.


Gerard is duivenmelkend opgegroeid in Bergen op Zoom en door de liefde in Etten-Leur beland.


Hij is in 1990 lid geworden van De Eendracht en nu 27 jaar lid.


In 1992 is Gerard als bestuurslid aangenomen en nu 25 jaar bestuurslid van PV De Eendracht.


In 1995 zat Gerard in de jubileumcommissie en was toen 2e secretaris. Al snel daarna nam hij het penningmeesterschap over van Cees Leijs. En doet dit nu al 20 jaar.


Hij heeft de financiële administratie gemoderniseerd en heeft de zaken geweldig goed op orde. Er is nooit enig op-aanmerking geweest vanuit de kascontrole, alleen maar complimenten.


De laatste twee jaar heeft Gerard ook het voorzitterschap op zich genomen van De Eendracht. Hij doet dit met plezier en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.


Gerard is altijd actief werkzaam in het clublokaal zowel in het seizoen als na het seizoen bij de bingo- en feestavonden.


Naast zijn verenigingsactiviteiten is hij ook bestuurslid van CC De Westhoek en vanaf 2017 ook penningmeester van de Westhoek, ook altijd gaat hij als afgevaardigde van De Eendracht naar de afdelingsvergaderingen van Brabant 2000.


Op duivensportgebied ligt Gerard zijn ambities op de wedvluchten van de lange afstanden. Jarenlang bij de kampioenen van De Eendracht met actieve hulp van het hele gezin. De laatste jaren een stuk minder in verband met zijn drukke werkzaamheden. Hij hoopt nu hij zijn werkzaamheden bij het bisdom beëindigd heeft de resultaten weer terug zullen komen.


Gerard proficiat met je jubileum en we hopen dat we nog jarenlang met dezelfde inzet en plezier van je te genieten.

Jacques van Mieghem is in 1975 lid geworden van PV De Eendracht

en nu 42 jaar lid van onze vereniging.


Jacques is nu 67 jaar en een groot gedeelte van zijn leven lid en 40 jaar bestuurslid van PV De Eendracht.

Op 5 februari 1977 werd Jacques tijdens de jaarvergadering benoemd tot bestuurslid, en later als 2e penningmeester.


Zolang wij weten heeft Jacques al duiven op de Bredaseweg. Vroeger een actief speler op de overnachtfond met in 1989 als 1990 nog 1e kampioen op de overnachtfond zowel aangewezen als per duif met 1988-2013514.

Eerder in 1984 kampioen fond jonge duiven met ringnummer 84-1805404 in de CC Etten-Leur , later alleen voor zijn plezier duiven houdend en vooral veel werkzaam bij verschillende bedrijven in Etten-Leur.


In zijn bestuurlijk leven bij PV De Eendracht heeft hij altijd een actieve rol gehad. Nu de laatste jaren met het laden, het mee inkorven bij de Quievrain vluchten en achter de bar bij de bingoavonden en feestavonden.


Vroeger was je vrijwel altijd samen met je buurman en medebestuurslid Jan Haast verantwoordelijk voor het inkorven en laden van de duiven en mede organisator van de ronde van Nederland.


In juni 1985 heb je voor de nieuwbouw van ons huidige clublokaal de papieren behaald voor de vergunning café drank- en horecawet voor zowel bedrijfsleider als beheerder. Deze vergunning staat ook nu nog op je naam.


Bij De Eendracht zijn we blij met Jacques en kunnen altijd op hem rekenen. Proficiat met je jubileum Jacques.

Ries van Zundert

60 JAAR LID

van PV de Eendracht

Toontje Prins

60 JAAR LID

van PV de Eendracht

© 2010 - 2019, PV de Eendracht