Sfeervolle tentoonstelling postduivenvereniging de Eendracht

” De winnaars van de tentoonstelling” Foto: Henk van Boheemen.

Zaterdag 7 december 2019 hield PV De Eendracht haar jaarlijkse duivententoonstelling. Zaterdagochtend konden de liefhebbers hun duiven inmanden en werden gekeurd door de ervaren keurmeesters Schalkwijk uit Leerdam en de Jong uit Amersfoort. De liefhebbers hadden 200 duiven ter keuring ingeschreven, een zeer mooi resultaat. In de ochtenduren werden de duiven gekeurd en vanaf 14.00 was de zaal opengesteld voor alle bezoekers. Met een loterij met mooie prijzen, uitreiking bordjes eerste prijswinnaars, uitreiking gratis prijzen en een bonnenverkoop van bekende liefhebbers uit de omgeving was het een goed gevuld programma.  Schoonste duif van de tentoonstelling was een blauwe doffer van Cees Hellemons die ook de mooiste was bij de oude doffers. Ries Rommens had de mooiste in de klas bij de oude en jonge duivinnen en de combinatie Robbeson winnen in de klas van de jonge doffers. Bij de hokkenshow won Cees Hellemons de eerste prijs. Leo Dekkers werd zowel winnaar in de klas van eerst prijs winnende doffers als ook bij de eerste prijs winnende duivinnen. De sfeer was de gehele middag goed en met een voldaan gevoel kon de tentoonstellingscommissie de dag om 17.30 uur afsluiten.


Uitslag tentoonstelling

Oude doffers: 1-5 C.Hellemons, 2-7 Combinatie Maas, 3-4 R.Rommens, 6-8 Comb.Robbeson, 9-10 Comb. de Rooij, 11 L.Dekkers.

Oude duivinnen: 1-3 R.Rommens, 2 Jac van Mieghem, 4 M. de Koning, 5 P.Maas, 6 Comb. Robbeson, 7 Comb. Albers.

Jonge doffers: 1-7 Comb. Robbeson, 2 L.Dekkers, 3-11 P. van Beers, 4 P.Maas, 5 Comb. de Rooij, 6-10 Comb. Maas, 8 R.Rommens, 9 P. van Zundert.

Jonge duivinnen:1-5 R.Rommens, 2 P.Maas, 3-4 Comb. Maas, 6-8 Comb. Robbeson, 7 Jac van Mieghem.

Hokkenshow: 1 C.Hellemons, 2 Comb. de Rooij, 3 Comb. de Bruijn.

Eerste prijsvliegers doffers:1 L. Dekkers, 2 R. Rommens, 3 Chr. den Braber, 4 Comb. Robbeson.

Eerste prijsvliegers duivinnen: 1-3 L. Dekkers, 2 Comb. de Bruijn, 4 Chr. den Braber, 5 Comb. Maas.

Geef een reactie