Overlijden Geert van Zundert

Je handen hebben voor ons gewerkt
Je hart heeft voor ons geklopt
Je ogen hebben ons tot het laatst ons gezocht
Rust nu maar uit

Op donderdag 17 maart is ons lid Geert van Zundert op 88 jarige leeftijd overleden

Geert was vanaf de oprichting op 14 januari 1945 lid van onze vereniging De Eendracht. Samen met zijn broers Ries en Kees hebben zij jarenlang de uitslagen in vereniging en regio gedomineerd. Geert was een rustige maar ontzettend leergierige fanatieke duivenmelker. Als het maar enigszins kon was hij op het hok te vinden om de duiven te observeren. Buiten de overnachtvluchten deed Geert aan alle vluchten mee. Vele overwinningen en mooie uitslagen waren zijn deel. Vooral op de eendaagse fond kon hij met een paar duiven geweldig uithalen. In de tachtiger jaren waren zijn uitslagen met duivinnen op de natoer onnavolgbaar. Op voorhand was niet te voorspellen wie de eerste prijs speelde voordat Geert met zijn klok in het lokaal kwam. De liefde voor de duiven was voor Geert groot en tot op het laatst nam hij nog aan de wedvluchten mee en genoot van zijn duiven. Broer Kees regelde op het laatst de inkorving van de duiven en klok voor Geert. De hoklijst van Geert  voor dit jaar was nog ingeleverd. 

De afscheidsdienst van Geert wordt gehouden op vrijdag 25 maart om 16.15 uur in aula De Baronie van het crematorium, Tuinzigtlaan 11 te Breda.

Na afloop is er nog een samenzijn in de koffiekamer. Wij wensen de naasten veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.


Bestuur PV de Eendracht

One thought on “Overlijden Geert van Zundert

  1. Heel mooi verwoord, dank je wel voor dit mooie stukje op jullie site.
    Vriendelijke groet van de kinderen van Geert & Bertha.

Geef een reactie